Criterium Race

11 Mac 2023

12.00pm - 6.00pm

Days
Hours
Minutes

Perlumbaan ini dianjurkan bagi menambah lagi kemeriahan acara. Ia dijalankan mengikut format perlumbaan dalam litar jalan raya yang pendek dan laluan ditutup sepenuhnya kepada kenderaan.

Peserta akan berlumba mengikut ketetapan masa yang ditetapkan dan jumlah pusingan yang dibuat. Kriterium merupakan perlumbaan basikal bercirikan pusingan (lap) yang memerlukan kemahiran tinggi pengendalian basikal seperti mengambil selekoh yang sempit dan tajam dalam litar yang berliku.

Acara terbuka kepada semua peminat sukan berbasikal dan dipertandingkan mengikut kategori umur. Kebiasaannya disertai oleh peserta Profesional dan Semi-Pro. Setiap kategori yang dipertandingkan tidak melebihi 80 pelumba dalam satu masa perlepasan mengikut kategori umur. Hadiah tunai bakal menanti para pemenang

Laluan Litar

jadual perlumbaan

Konsep Kayuhan:
Perlumbaan

Jarak Kayuhan:
1 km (litar tertutup)

Tapak perlepasan:
Taman Dr Seenivasagam

Format Perlumbaan:
Masa & Pusingan lap

11 Mac 2023

12.00pm - 6.00pm

Days
Hours
Minutes

Program sekeluarga

Penonton digalakkan untuk menyertai aktiviti yang disediakan. Bukan sahaja anda akan dapat menyaksikan perlumbaan cyclocross, anda juga akan dapat mengambil bahagian dalam acara berbasikal lain yang dianjurkan sepanjang kejohanan. Terdapat juga seperti bazar makanan, persembahan dan pameran untuk dinikmati semua!

Scroll to Top