Unity Ride

11 Mac 2023

7.30pg - 10.30pg

Days
Hours
Minutes

Acara ini merupakan satu inisiatif pihak penganjur bagi penglibatan orang ramai terutama warga Ipoh sempena kejohanan Malaysia Cyclocross Championship Series.

Dijangkakan seramai 500-1000 peminat sukan berbasikal bakal menyertainya. Berkonsepkan kayuhan santai dalam lingkungan jarak 50km melewati destinasi-destinasi yang telah ditetapkan disekitar bandaraya Ipoh.

Acara ini bertujuan untuk mempromosikan gaya hidup sihat dan mengeratkan perpaduan rakyat disamping mempromosikan tempat-tempat menarik yang terdapat disekitarnya melalui riadah berbasikal. Peserta bebas mengunakan sebarang jenis basikal ketika kayuhan.

Peserta akan diiringi oleh petugas keselamatan/Polis mengikut kelajuan yang ditetapkan dan ianya BUKAN berkonsepkan perlumbaan. Peserta tidak dibenarkan memotong kenderaan pengiring yang berada dihadapan. Arahan yang dikeluarkan oleh petugas acara haruslah dipatuhi demi keselamatan dan kelancaran kayuhan

Laluan Litar

Konsep Kayuhan:
Santai (kasual)

Masa Kayuhan:
3 jam (7.30pg – 10.30pg)

Jarak Kayuhan:
60 km

Tapak perlepasan:
Lebuhraya Istana

Tapak Penamat:
Lebuhraya Istana

11 Mac 2023

7.30pg - 10.30pg

Days
Hours
Minutes

Program sekeluarga

Penonton digalakkan untuk menyertai aktiviti yang disediakan. Bukan sahaja anda akan dapat menyaksikan perlumbaan cyclocross, anda juga akan dapat mengambil bahagian dalam acara berbasikal lain yang dianjurkan sepanjang kejohanan. Terdapat juga seperti bazar makanan, persembahan dan pameran untuk dinikmati semua!

Scroll to Top